Prodej produktu byl ukončen.
Celokovový pákový kávovar s masivním kovovým termoblokem a digitálním řízením teploty PID kontrolerem zajistí profesionální přípravu té nejlepší kávy i u vás doma. V pákovém kávovaru si snadno připravíte espresso, lungo, nebo americano a díky profesionální parní trysce si vychutnáte i perfektní cappuccino, či latte. Pomocí parní trysky a funkce ohřevu vody si připravíte i vodu na čaj. Pákový kávovar je dodáván s profesionální pákou a se dvěma různě velkými sítky pro přípravu 1 nebo 2 porcí kávy. Snadno a rychle si tak připravíte dvě kávy najednou, nebo jednu extra silnou kávu pouze pro sebe. Množství kávy si můžete upravit a uložit do paměti kávovaru napříště.
Integrovaný mlýnek na kávu disponuje velmi jemným plynulým nastavením hrubosti mletí a dobře utěsněným zásobníkem na kávová zrna, aby bylo co nejdéle zachováno jejich aroma. O mletí pražených zrnek se postará kónické mlecí ústrojí s mlecími kameny z tvrzené oceli. Množství namleté kávy si můžete i upravit a uložit do paměti. Stiskem jednoho tlačítka se vám tak vždy páka naplní přesně takovým množstvím mleté kávy, jaké požadujete.
Za pomoci tlakoměru (manometru) na čelní straně přístroje se lze snadněji rozhodnout jak správně nastavit hrubost mletí mlýnku na kávu, nebo jakou silou kávu v páce upěchovat. Nejlepších výsledků dosáhne kávovar při pracovním tlaku 9-12 bar. Jak tlak ovlivnit čtěte níže.
Pokud tlakoměr během extrakce kávy ukazuje tlak mezi 0 a 5 bar, je tlak příliš nízký. V takovém případě byste měli zkontrolovat čerstvost kávy a její upražení, zda nebyla káva málo upěchovaná (pro správné upěchování kávy by se měl použít tlak o síle 15-20 kg), či zda nebyla káva umletá příliš hrubě.
Pokud tlakoměr během extrakce kávy ukazuje tlak mezi 12 a 20 bar, je tlak příliš vysoký. Vysoký tlak může značit ucpané otvory v sítku, příliš upěchovanou kávu, nebo kávu umletou příliš jemně.
Na jednu porci kávy by pak mělo být použito cca 7-9 g kávy. Na přístroji můžete regulovat čas mletí a v kombinaci s nastavením hrubosti mletí tak dosáhnout i výslednou hmotnost namleté kávy. Káva v sítku by měla být rovnoměrně rozprostřena a dokonale rovnoměrně upěchována. S rovnoměrným rozprostřením kávy v páce může pomoci poklepání pákou o roh pracovní kuchyňské desky. Páka je k tomu vybavena gumovým podstavcem. Na kávu v páce pak pomocí pěchovadla tlačte maximální silou 15-20 kg.
Rozměry balení (š x h x v): 39,5 x 37,3 x 51,5 cm
Hmotnost balení: 10,9 kg
Rozměry přístroje (š x h x v): 30 x 33,5 x 41,5 cm
Hmotnost přístroje: 9,4 kg
Délka přívodního kabelu: 98 cm