Smaltové zavařovací hrnce mají lepší tepelné vlastnosti, tz. že lépe vedou teplo a tím se plynuleji nahřejí a plynuleji chladnou. Zároveň teplo i lépe akumulují. Je to díky tomu, že jejich stěna je silnější (plech + smalt) než u nerezových hrnců. Díky tomu jsou však těžší a trošku hůře se s nimi manipuluje.
Také na ně musíte být opatrnější, protože smalt je křehký. Když vám hrnec spadne nebo s ním do něčeho nešetrně narazíte, může se smalt odloupnout nebo popraskat a dále se pak loupat.
Oproti nerezovým, mají smaltované hrnce (z technologických důvodů) pouze 1800 W, a proto bude trvat o maličko déle, než se jeho obsah zahřeje na požadovanou teplotu. Topná spirála nemůže být integrovaná přímo do dna, ale je od něj nepatrně vzdálená a teplo se nepřenáší do hrnce přímo.
Díky lepší akumulaci tepla a lepším tepelným vlastnostem je smaltovaný zavařovací hrnec univerzálnější. Pokud v něm chcete i ve větším množství ohřívat a udržovat např. omáčky nebo čaj po dlouhou dobu, popř. (za stálého míchání) vařit, je smaltový hrnec pro vás tou pravou volbou :-) Jídlo se v něm nebude připalovat.
Smaltové hrnce se výborně udržují a jako bonus jsou o něco levnější :-)
Nabízíme je pouze v plně automatickém provedení s digitálním ovládáním a LCD displejem.
plnoautomat s časovačem a termostatem Vylepšená verze s přesným hlídáním teploty | 106,20 USD sleva: 0 % MOC: 106,20 | |
dostupnost: skladem | ||