Kvalitní elektrický zavařovací hrnec je nepostradatelný a skvělý pomocník do kuchyně. Pokud chcete cítit chuť léta po celý rok či uchovat všechny poklady z vaší zahrádky, bez kvalitního zavařovacího hrnce se neobejdete.
Konzervovat můžete téměř vše – zeleninu, čerstvé ovoce, houby, ale i maso ze zabijačky. Všechny dobroty stačí naskládat do sklenic, zalít chutným nálevem, vše zavíčkovat a následně pak sterilovat.
Použít ho navíc můžete nejen pro sterilování, ale dobře poslouží také ohřevu jídel a nápojů či (za stálého míchání i) k vaření.
Elektrické zavařovací hrnce samy sledují teplotu uvnitř nádoby a udržují ji na určitém bodě, případně jí zvýší.
Rozhodujete-li se, které provedení hrnce zvolit, na výběr máte buď jeden smaltovaný nebo několik nerezových zavařovacích hrnců. Smaltovaný hrnec je levnější a dobře se udržuje, nicméně nerezový více vydrží a snadněji se s ním manipuluje.
Více o výhodách a nevýhodách smaltovaných a nerezových hrnců se dozvíte v samostatných sekcích níže ...