Prodej produktu byl ukončen.
Úsporný minimalistický design zmrzlinovače značky Boretti je velice praktický a zaujme na první pohled. Lakované tělo z nerezové oceli a ovládací panel z broušené nerezové oceli pak jen podtrhují prémiovou kvalitu zmrzlinovače a dávají mu luxusní vzhled. Ovládací panel zdobí podsvícená tlačítka ovládání a dobře čitelný podsvícený LCD displej zobrazují všechny důležité informace.
Domácí zmrzlinovač Boretti vybavený výkoným kompresorem dokáže připravit až 2 l čerstvé zmrzliny za 30-60 minut. Samochladící systém automaticky chladí a míchá zmrzlinu dle vybraného programu. Zmrzlinovač s kompresorem umí snadno připravit i zmražený jogurt, italské gelato, nebo osvěžující sorbet. Nerezovou nádobu můžete snadno vyjmout a i s nespotřebovanou zmrzlinou uložit do mrazničky.
U zmrzlinovače s vlastním chlazením není potřeba předem namrazovat odnímatelnou nádobu. Zmrzlinovač se o chlazení postará sám a sám i zmrzlinu zároveň ušlehá. Výsledkem bude perfektně vychlazená a našlehaná zmrzlina bez vašeho zásahu. Na přehledném LCD displeji můžete během přípravy sledovat zbývající čas aktuálně spuštěného programu a jím spuštěné funkce přístroje (chlazení, mixování).
Po zapojení do elektrické sítě přístroj tlačítkem POWER zapnete a tlačítkem MENU zvolíte jeden ze tří programů: samotné míchání bez chlazení, samotné mražení bez míchání a konečně míchání a mražení zároveň. Otočným ovladačem můžete následně nastavit požadovaný čas běhu programu v rozmezí od 5 do 60 minut. Čas programu můžete měnit i během jeho běhu. Tlačítkem Start/Pause vybraný program spustíte, nebo právě spuštěný program pozastavíte.
Rozměry balení (š x h x v): 38 x 32 x 42 cm
Hmotnost balení: 14 kg
Rozměry přístroje (š x h x v): 27,5 x 31,5 x 35 cm
Hmotnost přístroje: 13 kg
Délka přívodního kabelu: 1,4 m
Ve zmrzlinovači s vlastním kompresorem se nemusíte omezovat jen na přípravu zmrzliny. Můžete si připravit například italské gelato. Gelato ocení všichni, kdo chtějí mlsat zdravěji a udržet si štíhlou linii. Gelato je oproti zmrzlině méně zmrzlé a hutnější a to díky tomu, že obsahuje méně vzduchu a především i méně tuku.
Jako příjemné osvěžení v horkých letních dnech přijde vhod sorbet. Sorbet se připravuje z ovoce, cukru (medu), alkoholu a vody, nebo ledu. Recepty se liší a ne nutně musí obsahovat zmíněné suroviny. Můžete jej však připravit i bez vody, nebo bez alkoholu. Rozmixujete ovoce, přidáte cukr, nebo med a alkohol. Alkohol zvýší bod tuhnutí a usnadní tak dosažení krémovější struktury. Směs nalijete do nádoby zmrzlinovače a spustíte automatický program pro přípravu zmrzliny a již jen čekáte až bude hotovo. Automatický program mícháním a zároveň chlazením zajistí jemnější konzistenci bez výrazných krystalků.
Příprava šerbetu je v podstatě stejná jako u sorbetu. Má však jinou chuť, je plnější a krémovější, protože se do něj přidává například smetana nebo rostlinná mléka.
Na své si přijdou i milovníci jogurtů, kteří si jako výborné osvěžení dopřejí mražený jogurt.